Eikenstein Zeist

EIKENSTEIN VOOR DE LENS

EIKENSTEIN VOOR DE LENS

Het gebouw Eikenstein spreekt tot de verbeelding bij mensen uit Zeist en omgeving. Reden voor fotogroep De Essentie uit Zeist om er binnen te gaan en het interieur vast te leggen.

Verschillende leden van de  Zeister fotogroep De Essentie waren aanwezig bij de Open Monumentendag in Eikenstein. Zij vroegen toestemming om op een rustiger moment met amateurfotografen naar binnen te gaan. Vijftien leden uit Zeist en omgeving dwaalden met hun camera door het gebouw en legden de sfeer en details vast.
Henk Bout van De Essentie: “We hebben een hele diverse club. De ene fotograaf houdt van gebouwen en let op de bouwstijl, de ander zoekt het minimalisme en komt terug met heel andere foto’s. Alle fotografen zoeken hun eigen onderwerpen en zo maken ze ieder totaal verschillende foto’s van hetzelfde gebouw. We spreken niet van ‘mooie’ foto’s. We hebben het over goede of minder goede foto’s.”

Onder normale omstandigheden bespreken de fotografen met elkaar de resultaten tijdens een bijeenkomst. Dat is nu niet mogelijk. Maar enkele foto’s die zijn gemaakt in Eikenstein staan op de site en de fotografen voorzien elkaar van tips en ideeën om hun vaardigheden te verbeteren.

Kijk op de site van De Essentie voor enkele van de resultaten.

Beeldpraat-Henk-Groenevelt-sop-Eikenstein-brief-oud-bewoner

De Essentie, Henk Groenevelt.

DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA