Eikenstein Zeist

DRUKKE AFTRAP PARTICIPATIE OP OPEN MONUMENTENDAG

Drukke aftrap participatie op Open Monumentendag

Ruim 400 bezoekers bezochten op 12 september de Open Monumentendag op Eikenstein in Zeist. Bezoekers kregen een rondleiding door het monumentale gebouw, hoorden over de plannen voor de toekomst en konden exposerende kunstenaars bezoeken.

Open Monumentendag was de start van de participatie voor de toekomstplannen voor het monumentale Eikenstein en het achterliggende gebied. Iedereen kan via deze website reageren op de plannen tot 4 oktober. Een schets is te vinden op deze site.  

Stedenbouwkundigen gaven tijdens Open Monumentendag een toelichting op de schets die zij hebben gemaakt voor de toekomst als woongebied in en rond de voormalige jeugdgevangenis. Veel mensen uit Zeist en omgeving wilden graag een kijkje nemen in het gebouw voordat het wordt getransformeerd. Anderen kwamen speciaal voor de kunstenaars die er exposeerden.

Door de coronamaatregelen kon een beperkt aantal mensen tegelijk in het gebouw zijn. Zo ontstonden fikse wachtrijen van geduldige belangstellenden die zich vermaakten in de buitenlucht met een kop koffie. Omdat de belangstelling zo groot was dat sommige bezoekers moesten worden teleurgesteld, overweegt de eigenaar om het gebouw nog een keer open te stellen voordat de cellencomplexen worden gesloopt. Hierover volgt later meer informatie.

In het monumentale gebouw komt ruimte voor ontmoeting en voor woningen. Achter en naast het gebouw komen woningen in een parkachtige omgeving. Na de reactietermijn (tot 4 oktober) passen de stedenbouwkundigen zo nodig de schetsen aan en start de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen.

DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA